Elektrotechniek

Waar kunt u bij ons voor terecht?

InstallQlogo-300×176
TN_Logo lid van TN CMYK (S)

Laagspanningsinstallaties conform NEN1010

NEN1010, de elektrotechnische installatiebranche kan er niet omheen. Voor het aanleggen van veilige laagspanningsinstallaties is NEN1010 al jaren dé norm. Ook het uitbreiden en aanpassen van installaties vallen hieronder.

NEN1010 wordt daarnaast gebruikt voor controles en inspecties bij oplevering van projecten. NEN1010 kent een breed toepassingsgebied in de woning- en utiliteitsbouw en de industrie.

InfraSec B.V. behoort tot een van die gecertificeerde bedrijven op het gebied van enginering, uitvoering en inspecties conform deze normen.

De laagspanningsinstallatie voor nieuwbouw en utiliteitsbouw na de meter die binnen deze norm te vallen.

Zegelrecht hiertoe is bij Infrasec B.V. ook aanwezig, deze hangt echter wel af van de regio waarin u zich bevindt.

 

Laagspanningsinspecties conform NEN3140, Scope 8 of Scope 10.

Laagspanninginstallaties en arbeidsmiddelen behoren periodiek gekeurd te worden conform de NEN3140. Er zijn heden dag verschillende manieren van keuren op de installatie, het komt in grote lijnen neer op de regels EN50110 en NEN 3140. Scios Scope 8 en Scope 10 zijn naast de standaard NEN 3140 installatiekeuring de momenteel veel voorkomende vorm van installatietest en waardigheidsonderzoek.

De Europese Richtlijn Arbeidsmiddelen schrijft voor dat de werkgever er voor moet zorgen dat het gebruik van een arbeidsmiddel geen gevaar oplevert voor de veiligheid en de gezondheid van de werknemer. De werkgever, huurder of lener is verantwoordelijk voor de technische veiligheid van het arbeidsmiddel.

De in de ARBO wet geformuleerde algemene eisen zijn op het gebied van de elektrische veiligheid concreet uitgewerkt in de norm EN 50110 en NEN 3140(Laagspanningsinstallaties; Bepalingen voor veilige werkzaamheden, inspectie en onderhoud). Deze norm geeft bepalingen ter voorkoming van elektrocutie of kortsluiting bij arbeid.

InfraSec B.V. doet momenteel de NEN3140 keuringen incl het verzorgen van een thermografische rapportage, Scios Scope 8 en 10 zijn we momenteel aan het voorbereiden deze op korte termijn eveneens te kunnen aanbieden.

DATACOMMUNICATIE

Computers in een kantoornetwerk wisselen informatie uit. Maar ook computers op verschillende lokaties kunnen met elkaar in verbinding staan, via speciale datalijnen of gewone telefoonlijnen. De computers kunnen permanent met elkaar in verbinding staan, maar ze kunnen elkaar ook ‘opbellen’ op het moment dat het nodig is informatie uit te wisselen.

Hedendaagse vooruitgang in communicatie brengen datainfrastructuren naar een hoger level. Infrastructuren zoals CAT5e en CAT6e gaan vanwege VOIP (voice over IP), video on demand en cloud applicaties naar structuren van CAT7 netwerken. Het komt er op neer dat deze steeds snellere en betere datatransporten moeten kunnen garanderen.

InfraSec B.V. kan zorgdragen voor een compleet op maat geïnstalleerd en gequalificeerd gekeurd datanetwerk. Deze kunnen door ons compleet turnkey en met certificering worden opgeleverd.

 

 

AUDIO EN VIDEO APPARATUUR

Een goede presentatie en communicatie zijn de grondvesten van een juiste samenwerking en teamvorming om tot een juiste organisatie te komen.

Middels professionele audio- en videosystemen wordt daar door InfraSec B.V. in grote maten op gecertificeerde wijze in voorzien. Onze professionaliteit in samenhang met de juiste apparatuur maakt het mogelijk om een groot bereik naar uw publiek te vormen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Referenties

construction-28

Werf Charlois Gemeentewerken Rotterdam

  • Compleet brandontruimingsysteem
  • Inbraak alarmsysteem
  • Maandelijkse testen door erkend OP
construction-28

Coolblue Eindhoven + Groningen

  • Compleet datasysteem
  • Elektrotechnische installatie
  • Alarmsysteem
construction-28

Essalam Moskee Rotterdam-Zuid

  • Complete elektrotechnische installatie en verdeelinrichting
  • Compleet gecertificeerd branddetectiesysteem
  • Compleet audio presentatiesysteem 100V