Beveiligingstechniek

 

Waar kunt u bij ons voor terecht?

ALARMINSTALLATIES

risco_lightsys_basistraining_20220308020813_trainingimage

Alarminstallaties zijn niet meer weg te denken in deze hedendaagse maatschappij.

Men besluit om een dergelijke beveiliging aan te schaffen vanwege emotionele, rationele of verplichte doeleinden zoals bij verzekeringseisen.

Beveiligingsconcepten zijn in te delen in 4 klassen, welke afhankelijk zijn van de mate van aanwezigheid op risico’s.

Een risicoanalyse kan uitsluitsel geven waaraan u zou moeten voldoen volgens de regelgeving van het C.C.V.

Na vele versie van standaarden ontwerpen we momenteel alleen nog volgens de verbeterde Risicoklasse indeling 2.0. versie 2022. Het platform CCV heeft hiervan onlangs deel A en deel B, als ook het intake document en een samenvatting VRKI 2022 op het internet gepubliceerd.  De doorverwijzing vindt u HIER

Binnen de categorie beveiligingstechniek wordt er door ons aan de hand van diverse door u op te geven variabelen, de aard en ligging van het object via een VRKI 2.0 risicomatrix bepaald in welke risicoklasse u terecht gaat komen. Deze bepaald dat in grote mate welke maatregelen u beveiligingstechnisch zou moeten uitvoeren. Dit kunnen maatregelen binnen de organisatorische (O), bouwkundige (BK), meeneembeperkende(ME), compartimentering (CO), elektronische (EL), soort alarmtransmissie (AT) en reactie (RE) maatregelen zijn. Deze maatregelen zullen alle tot een samenhangend geheel moeten worden georganiseerd.

Infrasec B.V. kan er voor zorg dragen dat nadat u aan alle beveiligingseisen conform VRKI 2.0 van de verzekeraar een beveiligingscertificaat kunt ontvangen. Hiermee bent dan gewaarborgd en blijft u verzekerd.

BRANDMELDINSTALLATIES

PRL-BNL_01 Pearl

Brandmeldinstallaties redden levens en zijn daarom alleen moreel al een verplichting.

InfraSec B.V. kan dit voor u van A tot Z voor u ontwerpen, uitvoeren en certificeren conform de norm NEN2535 .

Het proces is er op gericht te beginnen met het creëren van een PvE (programma van eisen), hierop zal er in nauw onderling overleg met de plaatselijke veiligheidsregio en/of wanneer van toepassing de verzekeraar goedkeuring op het concept PvE moeten worden verkregen.

Dan kan men aanvangen met het ontwerp van de installatie en in tekening opzetten. Na goedkeuring door de geautoriseerde organisaties kan de installatie worden uitgevoerd/aangepast.

Na oplevering van de installatie kan, wanneer nodig, de gehele installatie ter certificering worden aangeboden bij een geaccrediteerd keuringsinstitute. Hieruit volgt een dan een beveiligingscertificaat binnen het gestelde risico.

InfraSec B.V. kan met zijn jarenlange ervaringen u de mogelijkheden bieden een professioneel beveiligingsadvies te geven en, wanneer u wenst, daaraan een scherpe, snelle en vakkundige levering realiseren.

 

Camerabewaking

InfraSec B.V. installeert en levert alle gangbare bewakingscamera’s volgens de daarvoor geldende normen.

Bewakingscamera’s worden opgehangen op allerlei plaatsen waar criminaliteit en overlast kunnen voorkomen, zoals stations, vliegvelden, havens en (snel)wegen. Maar ook in en om gebouwen zoals banken, ministeries, winkels en winkelcentra, parkeerterreinen, ziekenhuizen, scholen en dergelijke.

De aanleiding om camera’s op te hangen is vaak tweeledig: enerzijds is het doel criminaliteit te voorkomen en – als dat niet lukt – beelden vast te leggen waarmee daders kunnen worden opgespoord en veroordeeld.

Het doel van camerabewaking is het beschermen en bewaken van personen en eigendommen. De eigenaar van een gebouw of een gebied mag camera’s ophangen, mits de aanwezigheid van de camera’s noodzakelijk is voor het doel, kenbaar is (informatiebordjes), proportioneel (in verhouding tot het probleem) en subsidiair (middel niet erger dan de kwaal).

Er is in Nederland geen aparte wet voor camerabewaking. Wel zijn er diverse wetten en regels waar de eigenaar van het camerasysteem aan moet voldoen. 

Ontruimingsinstallatie

Met Brandadvies komt u in drie stappen tot een adequate ontruimingsinstallatie (type A of B) die voldoet aan de wettelijk gestelde eisen en de NEN 2575.

 • We doen een inventarisatie. Dit doen we in een persoonlijk gesprek, een rondgang door uw bedrijf en we ontvangen graag een tekening van uw pand(en)
 • We maken een helder en duidelijk voorstel. Desgewenst produceren we voor u een Programma van Eisen (PvE) welke we voorleggen aan de verantwoordelijke gemeente/brandweer functionaris.
 • We leggen het uiteindelijke voorstel bij u neer en vanaf dan hebt u alle troeven in handen om tot een verantwoorde en afgewogen beslissing te komen.

Toegangscontrole

Als leverancier van diverse pakketten biedt InfraSec B.V. flexibele oplossingen aan. Naast standaard oplossingen zijn we flexibel met betrekking tot het realiseren van koppelingen met andere oplossingen.

Naast de hardware verzorgt InfraSec B.V. ook de benodigde software. Onze oplossingen zijn veelzijdig inzetbaar. Gebruiksgemak en eenvoud in gebruik staan daarbij voorop.

Referenties

construction-28

Werf Charlois Gemeentewerken Rotterdam

 • Compleet brandontruimingsysteem
 • Inbraak alarmsysteem
 • Maandelijkse testen door erkend OP
construction-28

Parking Europoint123 Rotterdam

 • 32 Beveiligingscamera’s
 • 32-kanaals HDR
 • Online viewing in portiersloge (via internet)
construction-28

Werf Charlois Gemeentewerken Rotterdam

 • Compleet datasysteem met 500 componenten
 • Glasvezelverbindingen
 • Camerabewaking
 • Alarminstallatie
 • Overval- en paniekalarmering
construction-28

Coolblue Eindhoven + Groningen

 • Compleet datasysteem
 • Elektrotechnische installatie
 • Alarmsysteem